Geboren in Leiden - Oktober 1964.

 

Op mijn 16de begon ik met privé muziekles van Fred Michels op klarinet. De aanleiding hiertoe was het draaien van de jazz-single Petit Fleur, welke ik van mijn vader kreeg.

 

De veelzijdigheid van de klarinet is enorm en spreekt mij nog steeds heel erg aan.

 

Ik heb veel ervaring opgedaan bij studio-opnames en in diverse bigbands, praise combo's, musicals, verteltheater. Ik speel thans in www.klezmerband-nigun.nl en in praiseteam 4Him.

www.klezmerband-nigun.nl

Ridderhofsteede Abspoel heeft gestaan in Oegstgeest.

In 1574 werd Abspoel door Leiden in brand gestoken om te voorkomen dat Spaanse troepen zich in de gebouwen zouden verschansen.

In 1591 werd het door de Staten van Holland geconfisqueerd en verkocht.

Het terrein van Abspoel werd - zo blijkt uit een kaart uit 1742 - doorsneden door kaarsrechte, met bomen beplante lanen. Vanuit het huis was er via een centrale laan uitzicht op het Groene Kerkje van Oegstgeest. Alleen direct achter het huis lag een sier-aanleg met onder meer parterres.

In de negentiende eeuw had het terrein een meer landschappelijk karakter. De gebouwen werden in 1863 afgebroken. Er staat nog wel een zandstenen obelisk met op de drie zijden de reliëfvoorstellingen van de Zondvloed, de Koperen Slang en Mozes die water uit de rotsen slaat. (zie video hiernaast).

Plattegrond van het terrein Abs Poel

Plattegrond terrein Abs Poel ( 1742 )

Ridderhofsteede Abspoel ( 17de eeuw )

Herkomst

familienaam

Abspoel